De warmste wijk

                       

 

 

De warmste wijk van Ieper wil energiegegevens verzamelen van de 65 woningen die we met het OCMW energiezuinig zullen renoveren. Door middel van een woningrenovatieproject zal de warmte die deze wijk uitstraalt in de huizen en tussen de mensen blijven en bezorgen we de gebruikers een lagere energiefactuur.

De bewoners kunnen op door hun energiegegevens bij te houden een zicht krijgen op hun verbruik en kunnen (anoniem) vergelijken met gelijkaardige profielen. Ze moedigen hun buren aan om hetzelfde te doen.

Daarnaast maakt de warmste wijk deel uit van een Europees project en kan op deze manier de impact van alle acties en inspanningen van de bewoners vergeleken worden met de andere Europese projectpartners.

De activiteiten en acties van de warmste wijk.

Accumulatiekachels vervangen door energiezuinige verwarming.

200 euro besparen op je energiefactuur, je kan het ook !

Gezocht: Energiemeesters voor De Warmste Wijk

Project ShINE

Samen met partners uit Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië is het OCMW Ieper in het project ShINE gestapt. Dit project draait rond het verminderen van de CO2-uitstoot door het aanpassen van bestaande gebouwen. Het project kijkt naar efficiënte renovatie van oudere panden, waarvan het OCMW er een aantal verhuurt. Door het aanbrengen van extra isolatie, het vervangen van enkel glas door dubbel glas en het isoleren van daken vermindert niet alleen de CO2 -uitstoot, maar daalt ook de maandelijkse energiefactuur van de huurders, een goed punt.

Daarnaast worden er allerlei tips en trucs aangereikt om het energieverbruik te verminderen en zullen er infosessies en -momenten georganiseerd worden voor alle Ieperlingen. U zal dus de gebruikelijke communicatiekanalen van de Stad Ieper en het OCMW Ieper in het oog moeten houden!

 

ShINE is een Interreg-project binnen het 2 Zeeënprogramma. Dit programma valt onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling dat grensoverschrijdende projecten financieel ondersteunt. Uit de samenwerking tussen partners uit vier landen komen nieuwe ideeën en methodes voort die ons kunnen helpen onze eigen activiteiten naar een hoger en efficiënter niveau te tillen.

EFRO is één van die verborgen dingen die de EU doet om steden en kleinere regio’s te helpen, zodat ze klaar zijn voor de uitdagingen van de 21ste eeuw: klimaatverandering, milieubeheer, besparen op grondstoffen en ruimte, verstandig omgaan met energiebronnen en versterken van het maatschappelijk weefsel