Zwerfvuilactie

Maak een afspraak

Zwerfvuil ontsiert straten, wegbermen, parken en natuur.  Dat oogt niet proper en is ook niet zonder risico's.  Denk maar aan het verstoppen van waterafvoer door zwerfvuil in de gracht, dieren die zich kwetsen aan blik, arbeiders die gekwetst raken bij het maaien van wegbermen vol afval.
In Ieper staan voldoende vuilnisbakken; zwerfvuil (een snoepwikkel, leeg drankblikje of picknickresten) hoort hier thuis.  Deponeer dit zwerfvuil in de vuilbak, neem het mee tot aan de eerstvolgende vuilbak of hou het bij tot je weer thuis bent.  Want opgeruimd staat Iepers!

Wie afval dumpt langs de openbare weg of in de natuur, of wie zijn huisvuil in de straatvuilbakjes propt, beschouwen we als sluikstorter.  Dit dulden we niet en daarom zijn er administratieve sancties en rekenen we de opruimkost door aan de dader. Wie niet horen wil moet immers voelen...

Jaarlijks organiseren de afvalintercommunale IVVO en de stad een grootschalige zwervuilopruimactie. Dankzij de inzet van vele verenigingen en vrijwilligers maken we Ieper zwerfvuilvrij.  We merken hierbij dat een groot deel van het verzameld afval uit blikjes en flesjes bestaat.  Hou de infokanalen in de gaten voor meer informatie over deze (voorjaars)actie.

Ook zijn er vrijwilligers actief in Ieper die het hele jaar door hun omgeving zwerfvuilvrij houden.  Ze kunnen hierbij rekenen op de appreciatie en ondersteuning van de stad (speciale afvalzakken, afvaltangen, handschoenen).
Wie ook zin heeft om samen met buren, vrienden of collega's een dergelijke en regelmatige actie te organiseren, kan zich inschrijven op de website www.mooimakers.be of contact opnemen met de dienst milieueducatie.

Ook scholen die een opruimactie willen organiseren, kunnen contact openmen met de dienst milieueducatie.

We houden het samen netjes want: opgeruimd staat Iepers!

 

 

Voorwaarden

Voor de jaarlijkse opruimactie in het voorjaar is voor de deelnemende verenigingen een toelage mogelijk.
De voorwaarden worden jaarlijks door de IVVO bepaald.  Zo moet er een minimaal aantal deelnemers per vereniging deelnemen en dient een bepaald traject (8km) aan beide zijden opgeruimd.

Maak een afspraak

Contactinformatie