Stad Ieper ontvangt voor de derde maal het Vredeslicht

18 december 2020
Op vrijdag 18 december ontvangt stad Ieper voor de derde maal het Vredeslicht. 

Het Vredeslicht wordt jaarlijks uit Bethlehem overgevlogen naar de Oostenrijkse stad Linz. De stad Linz staat in voor de verdere verspreiding naar talloze regio’s en steden in Europa. Met dit initiatief wordt beoogd dat het Vredeslicht met elkaar gedeeld wordt over grenzen, leeftijden en religies heen. Het Vredeslicht wil mensen bijeenbrengen in de donkerste periode van het jaar, zelfs in COVID-19 tijd.

De voorbije jaren werd er een samenwerkingsproject opgezet met jongeren uit de Duitse zusterstad Siegen, maar wegens COVID-19 is dit niet mogelijk. 

Vrijdag 18 december brengt burgemeester Emmily Talpe het Vredeslicht naar het Jan Yperman Ziekenhuis, later die middag komen vertegenwoordigers van diverse Westhoekgemeenten het Vredeslicht in de dienst Toerisme ophalen. 

Met de overhandiging van het Vredeslicht wil de stad het personeel van het ziekenhuis een hart onder riem steken in deze uitzonderlijke situatie. Wij zijn en blijven solidair met de zorgverstrekkers, maar ook met de patiënten die hun geliefden omwille van de pandemie nu even niet kunnen zien. Ook met hen blijven wij door middel van het Vredeslicht verbonden.
 
Iedere Ieperling kan in het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 december het Vredeslicht komen ophalen in de dienst Toerisme op de Grote Markt, dit tussen 10 en 17 uur. Transportkaarsen kan men ter plaatse aankopen, maar men kan ook zelf een eigen kaars of lantaarn meebrengen. 
 

Contactinformatie