Ieper lanceert gebruiksvriendelijke stadsapp

13 februari 2024

De stad Ieper lanceert haar eigen mobiele app. Met de Ieper-app bundelt de stad de dienstverlening van de lokale, Vlaamse en federale overheid in één gebruiksvriendelijke tool. Bewoners kunnen er hun zaken regelen, meldingen doen, afspraken maken, nieuws volgen en nog veel meer.

De Ieper-app is de lokale variant van de Mijn Burgerprofielapp en werd ontwikkeld in samenspraak met Mijn Burgerprofiel en Digitaal Vlaanderen. Daardoor heb je de dienstverlening van de stad Ieper, de Vlaamse en de federale overheid gebundeld in één app.

Functionaliteiten

De app biedt een handig overzicht van al je overheidszaken zoals lopende aanvragen en dossiers, attesten en vergunningen, afpsraken en nieuwe e-box-documenten. De mogelijkheden van Mijn Burgerprofiel, hét online overheidsloket, worden gecombineerd met de dienstverlening van de stad. Ook het nieuws vanuit de stad en het vrijetijdsaanbod via de koppeling met de UiT-kalender kan je volgen via de app. Daarnaast worden de beschikbare vacatures van de VDAB in de buurt getoond in de app.

In de app zit verder een portefeuille om persoonlijke documenten zoals certificaten, attesten en identiteitsdocumenten veilig te bewaren. Je hebt er ook je eigen digitale brievenbus, de e-box.

Stap voor stap zullen er nog meer functionaliteiten aan de app worden toegevoegd.

De Ieper-app is gratis te downloaden in de Apple App Store of in de Google Play Store (gebruik als zoekterm 'Ieper').