Stad Ieper plaatst rolstoelvriendelijke picknicktafels in parken en op pleinen

16 juni 2021

Momenteel wordt er aan verschillende groene zones in Ieper en deelgemeenten gewerkt. Daarbij is er speciale aandacht om deze parken en pleinen toegankelijker te maken, onder andere met rolstoelvriendelijke picknicktafels.

De ingang van het evenemententerrein Hamiltonpark wordt heraangelegd. Aan de rand van de weide zijn er 6 picknicksets geplaatst. Ook in Voormezele kreeg het gazon van het Mosselplein een upgrade met 2 toegankelijke picknicktafels.

Dankzij de rolstoelvriendelijke picknicktafels kunnen ook rolstoelgebruikers het openbaar domein ontdekken en ervan genieten. Met de aangepaste picknicktafels zit iedereen op dezelfde ooghoogte. Dit geeft het nodige comfort. Met een verlengd tafelblad kunnen rolstoelgebruikers vlot onder de tafel door rijden om plaats te nemen.

Rolstoeltoegankelijke ondergrond
Voor een toegankelijkere zone worden ook de overgangen van verharde paden naar graszones verfijnd en effen gemaakt. Het gras heeft nog tijd nodig om verder te groeien en te verstevigen. Sowieso moet de zone van het Hamiltonpark nog minstens een jaar de tijd krijgen om ‘zich te zetten’. In het najaar zullen oneffenheden en verzakkingen bijgewerkt worden.

Wie suggesties heeft voor een toegankelijker Ieper kan terecht bij de Ieperse Stedelijke Adviesraad voor Toegankelijkheid. Mailen kan naar iepersetoegankelijkheidsraad@gmail.com of bel 057 451 611.