Richtlijnen voor ondernemers

23 maart 2020 – Federale en Vlaamse steunmaatregelen

Corona hinderpremie voor ondernemingen en zelfstandigen die moeten sluiten
• Specifieke aandachtspunten voor gemeenten:
  • De gemeenten hebben geen enkele formaliteit te vervullen met betrekking tot de corona hinderpremie. Zij moeten dus GEEN sluitingsattesten afleveren.
  • De corona hinderpremie mag niet verward worden met en staat los van de hinderpremie openbare werken. Beide kunnen trouwens gecombineerd worden.
  • De aanvraagapplicatie is nog niet klaar. Maar ondernemers (en gemeenten) kunnen hier hun e-mailadres achterlaten zodat ze op de hoogte gehouden worden als de applicatie beschikbaar is.
 
Overige steunmaatregelen
Zie volgende overzichten
VLAIO 
Unizo
 
 
19 maart 2020 - Er zijn gratis nummers voor vragen rond lokale economie

 
18 maart 2020 - #coronavirus: affiches voor handelaars

We roepen onze horecazaken met afhaalpunt en handelaars op om in hun zaak klanten te wijzen op de preventieve maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Stad Ieper bundelde deze maatregelen alvast in een handige affiche. De affiche is hier te downloaden en af te printen.

Ontvang je graag een afgedrukt exemplaar? Geef ons gerust een seintje: economie@ieper.be  - 057 451 680

Hieronder zetten we de belangrijkste preventiemaatregelen voor klanten op een rijtje:

- Klanten staan best niet met te veel tegelijk in de winkel, maar houden in de wachtrij 1,5m afstand van elkaar (tip: breng met gekleurde plakband markeringen aan op de vloer die de juiste afstand aangeven)
- Vermijd cash betalingen, maar betaal bij voorkeur via bancontact of payconiq/bankapp
- Respecteer de algemene hygiënerichtlijnen, zoals het wassen van de handen

12 maart 2020

Specifiek voor bedrijfsleiders en ondernemingen bundelde het Agentschap voor innoveren en ondernemen van de Vlaamse Overheid een aantal vragen en antwoorden in overleg met de FOD Volksgezondheid. Je kan deze raadplegen via deze link. Ook op de website van de FOD Economie en de website van de FOD Werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg vind je nuttige info.

Voor alle vragen over economie: bel 0800 120 33