Parkeren bewoners binnenstad

Waar en hoe parkeer ik als bewoner van het centrum?

Woon je in de blauwe zone?

Dan kan je een digitale bewonerskaart aanvragen. Daarmee parkeer je onbeperkt en gratis in jouw bewonerszone, met uitzondering van de straten voor betalend kort parkeren en de Shop&Go-plaatsen. De blauwe zone is niet van toepassing op voertuigen die geparkeerd staan voor een inrij (garagepoort of inrit) van eigendommen en waarvan het inschrijvingsbewijs van het voertuig leesbaar op de inrij is aangebracht. 

Woon je in de zone betalend kort parkeren? 

Dan kan je een digitale bewonerskaart aanvragen. Daarmee parkeer je altijd onbeperkt en gratis in jouw bewonerszone, met uitzondering van de straten betalend kort parkeren en shop&go plaatsen. Voor 2 euro per dag mag je met je eerste bewonerskaart ook in jouw straat parkeren. Betalen kan via parkeerticket, sms of app (IEP2). 

Zone voor betalend lang parkeren? 

In de straten waar betalend lang parkeren geldt (Burggraafstraat, gedeelte Bukkersstraat, Gezelleplein, eerste twee rijen Esplanade en ondergrondse parking onder de bibliotheek) mag men als bewoner met een geldige bewonerskaart voor de betrokken bewonerszone onbeperkt en gratis parkeren. 

Bewonerskaart aanvragen

De eerste bewonerskaart is gratis, voor de tweede bewonerskaart betaal je 100 euro per jaar. Een bewonerskaart kan je hier online aanvragen of door het maken van een afspraak bij de dienst parkeren. De eerste gratis bewonerskaart blijft geldig zolang je gedomicilieerd blijft op het adres (vergeet een nieuwe nummerplaat niet door te geven). 

Bewonerszones


Contactinformatie