Nieuwigheden bij het invoeren van activiteiten in de UiTdatabank

29 maart 2023

De UiTdatabank wordt door overheden, verenigingen en particulieren gebruikt om onder meer evenementen, activiteiten, workshops en lessenreeksen in te voeren die dan zichtbaar zijn voor een breed publiek. De UiTdatabank is daarom een belangrijke bron voor informatie en het voeren van promo voor je activiteit.

Er werden recent enkele updates doorgevoerd. In het algemeen zal de look-and-feel niet zo verschillend zijn en het invoeren in de UiTdatabank wijst zichzelf uit. Onderstaande nieuwigheden zijn er enkel om het gebruiksgemak nog meer te verhogen en ervoor te zorgen dat alle ingevoerde evenementen inhoudelijk voldoende aantrekkelijk zijn voor bezoekers van UiTinVlaanderen.

Er werd nog geen datum gecommuniceerd wanneer de oude versie van de UiTdatabank niet meer in gebruik zal zijn. Oefenen met de nieuwe versie kan al wel via de knop ‘Beta versie’ die je links onderaan zal zien staan als je je aanmeldt.

Wat is er nieuw?

  • Online evenement: De mogelijkheid om (ook) een online evenement toe te voegen via een schuifknop ‘online’ waarna je een specifieke weblink kan toevoegen.

  • Volledigheidsscore: Hoe vollediger je je evenement invoert in de UiTdatabank, hoe meer interesse het zal wekken voor bezoekers op UiTinVlaanderen! Bij het invoeren van een activiteit zullen alle ingevulde velden een groen vinkje krijgen en zal je een score op 100 te zien krijgen. Indien nodig ontvang je specifieke tips om die score te verhogen en je ingave in de UiTdatabank dus 100% te vervolledigen (bijvoorbeeld: voeg foto toe, geef meer tekst in, goede titel…).

  • Omschrijving: waarom en wat: Opdat je geïnteresseerden zou overtuigen om deel te nemen aan een evenement, moeten er voor die persoon drie vragen beantwoord worden: Waarom? Wat? En hoe? Wanneer je in jouw aankondiging van je evenement de antwoorden op deze drie vragen kan terugvinden, maak je de grootste kans om deze personen te overtuigen om deel te nemen aan jouw evenement. Het ‘hoe-aspect’ wordt al beantwoord in de algemene informatie die je in je evenement ingeeft. Dit vormt de ‘basisinformatie’ van je evenement en hoef je in de omschrijving niet te herhalen (het gaat hier eerder om praktische informatie als locatie, datum en prijs).
    De wat en waarom komt vervolgens aan bod in je beschrijving. Ga eerst in de op de redenen waarom de persoon zou moeten deelnemen aan jouw evenement en vervolgens over wat er precies te doen is.

  • Recent gebruikte organisator: De vier meest recent gebruikte organisaties worden vanzelf weergegeven. Je kan met één klik de juiste organisator aanduiden.

  • Video: Je kan een videolink toevoegen om je activiteit aantrekkelijker te maken.

Wat mag je nog verwachten?

  • Uitbreiding labels: Er komt een uitbreiding in de labels die je aan je activiteit kan geven. Labels zijn handig voor bezoekers van UiTinVlaanderen die heel gericht naar een activiteit zoeken. Bijvoorbeeld: label ‘met overnachting’, label ‘binnen’, label ‘voetbal’…

  • Laatst gebruikte locatie: Je krijgt de mogelijkheid om met één klik de laatst gebruikte locatie toe te voegen, wat het gebruiksgemak verhoogt indien je evenementen vaak op dezelfde locatie plaatsvinden. Het blijft wel steeds mogelijk een andere locatie aan te duiden.

  • Afbeeldingen: Beelden toevoegen bij je activiteit maakt het geheel aantrekkelijker. Je hebt vanaf nu de mogelijkheid om zelf ingevoerde foto’s bij te snijden zodat deze optimaal verschijnen. Daarnaast biedt UiTinVlaanderen zelf gepaste afbeeldingen aan die je kan selecteren wanneer je zelf geen afbeelding hebt voor je evenement. Je hoeft dan zelf niet op zoek te gaan naar een passende foto, maar kan je activiteit toch aantrekkelijker maken voor bezoekers.

  • Teksteditor: Er komt een teksteditor aan die het mogelijk maakt om je ingevoerde tekst in cursief of vet te plaatsen, opsommingstekens toe te voegen…

Meer info of hulp nodig bij het invoeren van een activiteit?

De UiTdatabank stelt handleidingen ter beschikking. Surf hiervoor zeker eens naar Helpdesk Publiq: UiTdatabank of laat je inspireren door praktijkvoorbeelden.