Inbraakpreventie

Geef inbrekers geen kans!

Door een aantal eenvoudige maatregelen te nemen, kan je zelf het risico op een inbraak aanzienlijk verminderen. In onze brochures vind je een overzicht van de maatregelen die je kan nemen.

Diefstalpreventieadviseurs geven je raad

De diefstalpreventieadviseurs van de stad en van de politiezone Arro Ieper zijn gespecialiseerd in inbraak- en diefstalbeveiliging en kunnen je ondersteunen in het nemen van preventieve maatregelen met het oog op het beveiligen van je woning.

Je kan bij hen terecht voor gratis, vrijblijvend en objectief advies op maat over mogelijke organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen om de kans op een inbraak te beperken.

Maak een afspraak met je diefstalpreventieadviseur via preventie@ieper.be of 057 451 622.

Vakantietoezicht

Wanneer je op vakantie vertrekt, onthoud dan dat inbrekers dat niet doen.

Maak zeker geen meldingen op Twitter, Facebook of andere sociale media van je afwezigheid. Wil je graag vakantiefoto’s delen met vrienden, doe dit dan wanneer je terug thuis bent. Zo zijn inbrekers niet op de hoogte van je afwezigheid.

Als je graag wil dat de politie een oogje in het zeil houdt terwijl je op vakantie bent, dan kan je gebruik maken van gratis vakantietoezicht. Je woning wordt dan, in functie van het aantal aanvragen en de beschikbaarheid van het personeel, opgenomen in het patrouilletoezicht. Een aanvraag gebeurt via de website van de lokale politie Arro Ieper. Let wel, het vakantietoezicht moet minimum 7 dagen op voorhand aangevraagd worden.


Contactinformatie