Minimale levering van elektriciteit en aardgas voor wie een budgetmeter heeft

Contact

Verwarmt u uw woning met aardgas en betaalt u uw verbruik via prepaid (budgetmeterfunctie) van Fluvius?  Dan kan de dienst Welzijn van het OCMW u in de winter een minimale levering aardgas toekennen.

In de winter loopt het energieverbruik al gauw op. Soms wordt het zo koud dat u met wat u oplaadt op uw aardgas prepaid meter uw woning onvoldoende warm krijgt. Het is dan ook mogelijk dat u zonder aardgas dreigt te vallen eens het verbruikskrediet volledig op is en er geen geld is voor een volgende oplaadbeurt.

Om dit te voorkomen, kan u bij de dienst Welzijn van het OCMW een tussenkomst vragen om uw aardgas prepaid meter tussen 1 november en 31 maart op te laden.

Procedure

Maak een afspraak voor een aanvraag minimale levering aardgas.  U hoeft geen klant te zijn om deze aanvraag te doen.

Je hebt een gesprek met een maatschappelijk werker van de dienst Welzijn van het OCMW.  Die onderzoekt of je wel of niet in aanmerking komt. 
Ben je reeds klant bij ons, dan hebben wij de meeste gegevens al.
Keuren ze je aanvraag goed, dan laadt de dienst Welzijn van het OCMW je prepaid meter 2 keer per maand op.

Een tip : probeer ook buiten de winterperiode uw aardgasbudgetmeter op te laden (zomeropladingen). Zo kan u de kosten voor uw verwarming spreiden over het hele jaar. 

Meebrengen

  • Je identiteitskaart
  • Een bewijs van inkomsten van alle gezinsleden (bijvoorbeeld: loonfiches, attesten van uitkering, uittreksels van de bank,..)
  • Een bewijs van je vaste kosten ( huur, water, energie, internet, …)
  • De contact gegevens van je schuldbemiddelaar, als je die hebt)

Bedrag

Contact

Contactinformatie