2 april is Wereld Autisme Dag

21 maart 2024

De Kei voor autisme-campagne in het kader van Wereld Autisme Dag op 2 april, staat dit jaar in het teken van de expo “Autisme in beeld”. 50 mensen met autisme geven een unieke inkijk in hun persoonlijke belevingswereld aan de hand van beelden. Deze expo biedt veel herkenbaarheid, reikt woorden aan en doet mensen stilstaan bij autisme, de noden, de verschillen én de universele overeenkomsten. Meer info over deze campagne vind je hier.

Van 21 maart tot 30 april is de expo “Autisme in beeld” publiek toegankelijk op volgende locaties tijdens de openingsuren:

  • AC Auris Ieper & Soepbar Soeperheroes (Ter Waarde 1)
  • Bibliotheek Ieper (Weverijstraat 9)
  • WVA-Metgezel (Rijselstraat 98)

De Vlaamse Vereniging Autisme, Vondels en WVA-Metgezel zal bijkomend aanwezig zijn in de bibliotheek met een info- en creastand. Je kan er je vragen stellen over autisme, een gesprek met een ervaringsdeskundige vrijwilliger hebben en kennismaken met het (activiteiten)aanbod van VVA, Vondels en WVA-Metgezel. Wie wil kan een “Kei voor autisme”-pin en kaartje (3 EUR) aankopen. Ben je zelf graag creatief bezig, dan kan je zelf een kei versieren aan de creastand.