Zaterdagmarkt in Ieper weer van start vanaf zaterdag 23 mei

14 mei 2020
De zaterdagmarkt zal op 23 mei voor het eerst weer kunnen doorgaan, wel met minder kramen dan normaal. Met een beurtrolsysteem voor niet-voedingskramen én de nieuwe locatie langs de Leopold III-laan voldoet de stad aan de opgelegde maatregelen voor een veilig verloop van de zaterdagmarkt.
 
De Nationale Veiligheidsraad legde een maximum van 50 kramen op. Aangezien de Ieperse zaterdagmarkt 74 vaste kramen telt, komt er een beurtrolsysteem voor niet-voedingskramen. Zo zullen de voedingskramen elke week op de markt staan en alle andere kramen beurtelings om de twee weken.
 
Langs de Leopold III-laan kunnen de kramen op een lange rij staan opgesteld. De volledige lengte van de straat is noodzakelijk omdat er maximum één persoon per 1,5 lopende meter wordt toegelaten. Alleen op die manier kunnen bezoekers makkelijker afstand houden en is een circulatieplan met wandelrichting beter mogelijk. 
 
Net als in de Ieperse winkelstraten zullen op de grond pijlen en borden bevestigd worden om de bezoekers aan te geven in welke richting ze moeten wandelen. Aan de ingangen van het marktparcours komt in- en uitgangscontrole met uitleg over het circulatieplan, de info over social distancing en de opstelling van de kramen. Voor elk marktkraam zal ook een wachtzone afgebakend worden voor het publiek.
 
Bereikbaarheid zaterdagmarkt
Aan de Menenpoort wordt een extra fietsenstalling voorzien. Parkeren kan op de parkings van de sportinfrastructuur, inrijden via de Picanollaan. Vanuit het centrum kan je te voet via de voetgangersbrug het marktparcours bereiken. 
 
Meer info
Neem contact op met de dienst Economie: tel. 057 451 680 of economie@ieper.be  .