Will it bloom this year?

Twee kerken in de Ieperse binnenstad organiseren in 2022 een kunsttentoonstelling. Gestart als een samenwerking met het Museum voor Moderne Religieuze Kunst, gevestigd in de Nationale Basiliek van het Heilig Hart in Koekelberg, kreeg het project een zeer hedendaagse invulling door het persoonlijk en artistiek onderzoek van kunstenaar en curator Denys Shantar (°1997 in Cherson, Oekraïne) naar de actualiteit in zijn geboorteland, werken uit de collectie van het Museum voor Moderne Religieuze Kunst én de missie van Ieper als Vredesstad. Het resultaat: een boodschap van gastvrijheid en openheid, hoop en licht. De oorlog in Oekraïne en bij uitbreiding andere conflicten in de wereld maken dat we de ogen hiervan niet kunnen, niet mogen afwenden.
Uit de rijke collectie van het Museum voor Moderne Religieuze Kunst selecteerde Denys Shantar werken die ons hierover rechtstreeks aanspreken. Op beide tentoonstellingslocaties leggen de nieuwe in situ creaties van Denys Shantar een heel directe verbinding tussen Oekraïense steden als Cherson, Irpin en Ieper.

Met werk van: Michel Ciry, Victor Delhez, Alain Delsalle, Eugène Dodeigne, Peter W. Koenig, Thomas Lange, Louis-Marie Londot, Omelian Mazuryk, Marcel Notebaert, Constant Permeke, Anna Potsiluyko, Beate Pranter, Walter Seys, Denys Shantar, Anastasiia Stefaniuk, William Sweetlove, R. Ursúa, Jan Van Saene.

Will it bloom this year? is een organisatie van de vzw Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal Ieper en vzw Museum voor Moderne Religieuze Kunst i.s.m. Cultuurcentrum Het Perron Ieper en met de steun van Kerkfabriek Sint-Maarten Sint-Niklaas, Kerkfabriek Sint-Pieter, de stad Ieper & de Stedelijke Cultuurraad Ieper.

Uitvoerder

Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal Ieper

Waar

Sint-Maartenskathedraal & Sint-Pieterskerk

Vandenpeereboomplein zn / Rijselstraat zn
8900 Ieper

Prijs

Gratis

Organisatie

Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal Ieper