Week van het geld 25 tot 31 maart

19 maart 2019

Gouden Tips om het overzicht op je budget te behouden.

1. Verzamel al de facturen en inkomsten van de voorbije maand en orden ze. Vergeet ook de facturen niet die je niet elke maand krijgt maar elke 3 maanden, 6 maanden of zelfs jaarlijks.

2. Zoek een systeem dat bij je past. Zo kan je op een vaste dag in de week je betalingen doen en vermijd je herinneringskosten.Je kan je facturen online betalen, op een smartphone, aan het loket of via de selfbanking automaat.

3. Om het overzicht te behouden zet je al je inkomsten en uitgaven in een overzicht. Dit noemt een budgetplan. Daarop zie je of je geld overkomt. Dat geld kan je op je spaarrekening zetten. Dat geld kan goed van pas komen voor onverwachte kosten en jaarlijkse uitgaven. Als je een maand niet kan sparen is dat niet zo erg, maar probeer te vermijden dat dit vaak voorkomt. Er kan altijd iets onverwacht gebeuren. De koelkast die stuk gaat, je wordt ziek of je raakt je werk kwijt. Wat extra geld aan de kant hebben is dan heel belangrijk.

4. Kijk ook of je kan besparen. Kan je overstappen naar een goedkopere energie leverancie? Kan je een goedkopere gsm abonnement afsluiten?  Welke dagdagelijkse uitgaven zijn eigenlijk niet nodig? Met een overzicht over je budget ben je meer op je gemak. We kunnen je het alleen maar aanbevelen.

Lukt het niet op overzicht over je budget te krijgen? Heb je vragen of wil je hulp? Surf naar www.eerstehulpbijschulden.be of kom langs bij het OCMW in AC Auris. Neem een ticketje in de inkomhal: klik op welzijn-ocmw + eerste gesprek-intake.


Contactinformatie