Warmtefoto toont isolatiegraad van Ieperse daken

24 juni 2020
Fluvius nam onlangs een warmtefoto van Ieper. Een kaart brengt de isolatiegraad van alle Ieperse daken in beeld. De stad Ieper heeft de burgemeestersconvenant voor klimaat en energie onderschreven en wil 20 % besparen tegen 2020. Europa vraagt een besparing van 40% tegen 2030. Goed geïsoleerde daken zullen hier een belangrijke rol in spelen. Een nieuw burgemeestersconvenant is in de maak.

Een dak is verantwoordelijk voor het meeste warmteverlies van een woning, tot zelfs 30% van het totale warmteverlies. Hoe roder het dak kleurt, hoe meer warmte het verliest. Dat betekent hogere energiekosten en het is bovendien slecht voor het milieu.

Wie wil weten hoeveel warmte zijn dak verliest, kan dat makkelijk nagaan. Via een online vragenlijst krijg je een score van je dak. Bij de dienst Milieu van Stad Ieper kan je terecht voor duiding bij de resultaten.

Isolatiepremies
Je dak isoleren? Je kan verschillende premies bekomen: de stedelijke premie voor ecologische isolatie en de premie van Fluvius voor het plaatsen van isolatie. 

 
Bij het Energiehuis Westhoek kan je nog terecht voor : 

  • Gratis renovatiebegeleiding
  • De renteloze energielening
 
 
 
Meer info? 
Mail naar duurzaam@ieper.be of  bel naar 057 451 672.
 

Bij het Energiehuis DVV Westhoek kan je terecht voor gratis renovatiebegeleiding en een renteloze energielening.