Vuurwerkverbod tot 18 januari 2021

19 november 2020
In navolging van het besluit van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé is het in Ieper tot 18 januari niet toegestaan om vuurwerk af te steken, zowel op privaat als publiek domein. 
 
Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen op dit moment erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de spoeddienst, bij de huisartsen en voor de politiediensten. Daarom besliste gouverneur Carl Decaluwé dat er tot 18 januari 2021 een absoluut verbod geldt op vuurwerk en kerstboomverbrandingen in de volledige provincie West-Vlaanderen. Op die manier wil de gouverneur tevens samenscholingen vermijden. 
 
Bijgevolg is ook in Ieper het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht en het gebruik van pyrotechnische artikelen allerhande zowel op publiek domein als op privaat (bijvoorbeeld in de eigen tuin) verboden van 19 november 00:00 uur t.e.m. 17 januari 2021 24:00 uur. Er kan aldus in die periode geen vergunning aangevraagd worden.

Dit houdt in dat er dus ook met nieuwjaar geen vuurwerk mag worden afgestoken en dit in de volledige provincie.
 
 
 
 
 
 

Contactinformatie