Stad Ieper staat klaar voor bedeling mondmaskers

20 mei 2020
Vandaag (woensdag 20 mei) komt de bestelling mondmaskers voor stad Ieper aan op de luchthaven in Brussel. Daar moet de levering eerst langs de douane. En dan wordt alles naar de lokale vestiging van de leverancier gebracht. Die moet de mondmaskers voor Ieper bundelen.
 
Morgen (donderdag 21 mei) is een feestdag, daardoor is het afwachten hoe vlot dit alles zal verlopen. Stad Ieper hoopt om de mondmaskers op vrijdag 22 mei te ontvangen. Toch bestaat de kans dat het begin volgende week zal zijn. 
 
Verpakkingsloodsen
Op de site van de Afdeling Openbaar Domein (Rijselsepoort 4) zijn verschillende loodsen ingericht om de mondmaskers per huishouden vlot te kunnen verpakken. De verpakking van de mondmaskers start zodra ze geleverd zijn. Daarna zullen vrijwilligers de pakketten kunnen afhalen om rond te dragen. 
 
Ruim 250 vrijwilligers hebben zich aangemeld om de mondmaskers te bedelen. Dat wijst op grote solidariteit en verbondenheid in onze stad. De vrijwilligers worden via mail op de hoogte gebracht van de timing van de bedeling en ze krijgen ook de nodige instructies om alles veilig en vlot te laten verlopen.