Iepers volksfeest 'Medievale' op 7 juli om 18.45 uur

12 juni 2017

Naar jaarlijkse gewoonte viert Ieper samen met Vlaanderen het feest van de Vlaamse gemeenschap. Op vrijdag 7 juli is er een gratis volksfeest in ware middeleeuwse stijl op de binnenkoer van de Lakenhalle.

Het volksfeest wordt om 16.00 uur feestelijk ingeluid door beiaardier Ludo Geloen. Vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur is er voor de kleinste bezoekers in heel wat animatie voorzien. Op de voetgangerszone Grote Markt, nabij de Donkerpoort is er een heus middeleeuws kinderdorp ‘Lancelot’ waar koene riddertjes en lieflijke jonkvrouwen een koninklijke ontvangst krijgen van Sporrewoan, Guapa en KD’s up Toer van Westtoer. Ouders krijgen meteen een pak informatie over kindvriendelijke bezoektips in de Westhoek.

Om 18.00 uur is er een academische zitting in het Vleeshuis. En om 18.45 uur sta dan ons volksfeest ‘Medievale’ vol animatie gebracht door de Nocturnes en circusschool Giraf. Rosita en Herman Dewit van legendarische folkband ’t Kliekske verwennen jullie met Nederlandstalige liedjes op een wel heel originele manier. De binnenkoer wordt omgetoverd tot een heuse middeleeuwse markt met waarzeggers, jongleurs, narren, kooplui en zoveel meer!
Tussen alle doorlopende acts en volksspelen door is er de mogelijkheid om iets te eten, te drinken en te snoepen. En dat allemaal aan een democratische prijs.


Weest welkom, gij allen op Medievale!