Vlijtige Vleermuizenavond in Zillebeke - Zaterdag 31 augustus 2019

19 augustus 2019

Net als padden, uilen of spinnen zijn vleermuizen best wel mysterieus. Over vleermuizen bestaan dan ook veel misverstanden.Daar wil Stad Ieper -samen met het regionaal landschap en Natuurpunt- wat aan doen. Op 31 augustus organiseren ze samen een vleermuizenavond waarbij je met speciale nachtkijkers en detectoren de diertjes kan volgen. Je hoort en ziet de vleermuizen scheren over het water van de vijver of tussen de bomen op de bermen, terwijl ze jagen op muggen, vliegen, motten en andere kriebelbeestjes.

Vooral kinderen zijn welkom (vanaf 6 jaar). Ze worden ondergedompeld in een fantasierijke vleermuizenwereld vol verhalen, knutselwerk en spelletjes. Het waarnemen van levende vleermuizen met de batdetector of nachtkijker is ook voor (kleine én grote) kinderen een heuse belevenis!

Deelname is gratis, gelieve wel vooraf in te schrijven, tegen woensdag 28 augustus 2019. Stuur een eenvoudig berichtje naar milieu.educatie@ieper.be met vermelding van het aantal deelnemers en aantal kinderen (tussen 6 en 12 jaar).

Deze vleermuizenavond start om 19u30 in het O.C. ‘In ’t Riet’ in Zillebeke, Seelbachdreef te Zillebeke. Een organisatie van Stad Ieper, dienst milieueducatie en landschap; Regionaal Landschap Westhoek, Vleermuizenwerkgroep Natuurpunt.


Contactinformatie