Update corona - 19 maart 2021

20 maart 2021
Het Overlegcomité zat vervroegd samen op vrijdag 19 maart 2021 naar aanleiding van de slechte cijfers. Door deze slechte cijfers worden enkele voorziene versoepelingen gepauzeerd.
 
Buitenplan

De versoepelingen die op 1 april zouden ingaan, worden uitgesteld. Het gaat om de heropening van de pretparken en (culturele) buitenevenementen met maximaal 50 personen.

Jeugdactiviteiten mogen doorgaan tijdens de paasvakantie, in groepen van maximaal 10 personen (in plaats van 25), in de buitenlucht. Overnachtingen worden niet toegestaan.

Onderwijs
Voor het onderwijs zijn er extra maatregelen vanaf 22 maart tot de paasvakantie. Het doel blijft om de scholen na de paasvakantie volledig te laten open gaan.

Telewerken en sneltesten
Telewerken is nog steeds verplicht. Er komen sneltests voor werknemers die niet van thuis uit kunnen werken in risicogevoelige sectoren.

Treinverkeer
Om overbevolking te voorkomen, mogen vanaf april in het weekend en tijdens de paasvakantie, enkel de zitplaatsen aan het raam bezet zijn. Dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Reisverbod en andere maatregelen
Het reisverbod voor niet-essentiële reizen blijft gelden tot 18 april, het einde van de paasvakantie. Alle andere maatregelen, inclusief de avondklok, gelden al zeker tot 30 april.

Beperk je sociale contacten!
Het is belangrijk onze sociale contacten te beperken zodat de doelstellingen om de horeca te kunnen heropenen en evenementen voor maximum 50 personen buiten te kunnen organiseren vanaf 1 mei niet in het gedrang komen.