Golfkarretje op zaterdagmarkt Leopold III-laan voor minder mobiele mensen

30 juli 2020

De zaterdagmarkt zal vanaf 1 augustus tijdelijk terug aan de Leopold III-laan plaatsvinden, dit onder meer om de looplijnen beter te laten respecteren. Stad Ieper voorziet voor mensen die de langere afstand van de markt moeilijk kunnen overbruggen een golfkarretje op het marktparcours.

Het is belangrijk dat mensen die minder mobiel zijn ook de tijdelijke zaterdagmarkt op de Leopold III-laan kunnen bezoeken. Mensen die niet goed te been zijn hebben vaak iemand mee om hen te helpen. Dat is geen probleem, de buggy die we voorzien kan die mensen vervoeren op het markttraject.

Net zoals in de winkels geldt ook voor markten dat je je boodschappen alleen doet. Tenzij een volwassene een minderjarige die onder hetzelfde dak woont vergezelt, of een persoon die hulp nodig heeft.

Op de zaterdagmarkt is het dragen van een mondmasker verplicht, moet je nog steeds 1,5 meter afstand houden en blijf je niet langer dan noodzakelijk.

Praktisch:

  • Elke zaterdag in augustus (01/08 – 0/08 – 15/08 – 22/08 en 29/08)
  • De in- en uitgangen vind je aan de parking sporthal, aan de poternebrug en nabij de Menenpoort
  • Aan de in- en uitgangen staan begeleiders met ontsmettingsmiddelen. Handen ontsmetten is noodzakelijk.
  • De looplijn start aan de sporthal richting Menenpoort, de teruglooplijn start ter hoogte van de Menenpoort tot aan de sporthal op het grindpad naast de straat
  • Signalisatie, borden, stickers en afspanlinten ter plaatse zorgen voor duidelijkheid
  • Alle marktkramers kunnen aanwezig zijn, er is geen beperking in het aantal kramen
  • Een golfkar rijdt vanaf 9 uur op het markttraject om de minder mobiele klanten naar hun wagen of naar een parkeergelegenheid te brengen. Wie wil opstappen steekt de hand op als het golfkarretje voorbijkomt