Toch theater

OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel, presenteert van 1 juli tot en met 30 september in samenwerking met meer dan 100 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel een zomer vol theater.

Het coronavirus riep het culturele leven een halt toe. OPENDOEK bleef niet bij de pakken zitten. Bij het begin van het theaterseizoen was de onzekerheid over de festivals te groot dus ging OPENDOEK meteen aan de slag om voor een publiek met honger naar cultuur een alternatief te bedenken. Ook de onzekerheid over de mogelijkheid tot reizen, de voorzichtige opstart van activiteiten en een broodnodige relanceplan lagen aan de basis voor Toch Theater.

OPENDOEK koos ervoor om zoveel mogelijk liefhebbers met hun passie te laten bezig zijn, om zoveel mogelijk verbindingen te maken tussen steden en gemeenten en lokale gezelschappen en artiesten. Begin maart lanceerde OPENDOEK een inspiratiegids die theatergezelschappen en individuele artiesten op weg moesten zetten.

Deze zomer presenteren we het resultaat:

TOCH THEATER

  • Het Bankje: een podcast project met theaterdialogen in 116 steden en gemeenten (Beernem, Deerlijk, Diksmuide, Gistel, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Kuurne, Langemark, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Oostende, Oudenburg, Nieuwpoort, Poperinge, Roeselare, Staden, Zedelgem, Zonnebeke, Wielsbeke)

  • Het genootschap van de vreemde vogels: een smartphonespel voor het hele gezin in 10 steden (ook in Ieper, Roeselare en Oostende)

  • Toch Theater op locatie in Westouter als alternatief voor Spots op West (ook in Hasselt en Aarschot)

  • Theater in je buurt (lokale initiatieven tussen gezelschappen en steden en gemeenten) Zoals Kattenkronkels in Ieper, wandeling in Kachtem, wandelingen in Roeselare.

www.opendoek.be