Stad Ieper stuurt na evaluatie tarieven zwembad en atletiekpiste bij

7 september 2021

Vanaf 7 september 2021 worden er nieuwe tarieven voor het stedelijke zwembad en de sportterreinen doorgevoerd. Na evaluatie stuurt Stad Ieper een aantal tarieven bij. Er blijft evenwel een onderscheid voor inwoners en niet-inwoners. Belangrijkste wijziging voor het zwembad is de gewijzigde formule van een 50-beurtenkaart.

50-beurtenkaart voordeligste formule om te zwemmen
Uit de evaluatie bleek dat er nood is aan een gezinsvriendelijke formule om te zwemmen. Dit in de vorm van één kaart die je met meerdere gezinsleden én op hetzelfde moment kan gebruiken. Ook voor de dagelijkse zwemmer is een aangepast tarief wenselijk. Daarom komt er een wijziging in het systeem van de 50-beurtenkaarten.

Vanaf september betalen inwoners 90 euro voor een 50-beurtenkaart, niet-inwoners betalen 135 euro. Met de 50-beurtenkaart krijgt iedereen van het gezin toegang tot het zwembad. De meerbeurtenkaarten blijven één jaar geldig. Meerbeurtenkaarten aangeschaft voor 1 september 2021 worden automatisch verlengd tot 1 september 2022. 

1 tarief voor atletiekpiste
Momenteel betalen inwoners meer om de piste met verlichting te gebruiken. Nu er een drukknop is om de ledverlichting alleen te activeren wanneer nodig, is er gekozen voor één standaardtarief van 1 euro. Ieperse lopers kunnen voor 20 euro een 25 beurtenkaart aankopen. Deze kaart blijft 1 jaar geldig.