De werken die de Meenseweg veiliger moeten maken, zijn gestart.

6 november 2019

De fietspaden worden breder

Vandaag woensdag 6 november zijn de werken gestart om de fietspaden in de Meenseweg een stuk breder te maken. Het gaat dan om de fietspaden in het gedeelte tussen de rotonde met de Zuiderring en het kruispunt Bascule. De lijnen van de fietspaden worden hertekend: de rijbaan wordt smaller, de fietspaden breder. Vandaag is een machine de huidige lijnen aan het weghalen; vrijdag komen er dan nieuwe lijnen. Hou er rekening mee dat er tot het einde van de week geen belijning zal zijn in de Meenseweg.

Er komt een rotonde ter hoogte van de Steverlyncklaan

In de week van 18 november wordt er gestart met de opbouw van een proefrotonde ter hoogte van het kruispunt Steverlyncklaan x Meenseweg. Aan dit kruispunt staat er nu vaak file en kunnen fietsers maar moeilijk oversteken. Deze rotonde moet ook als snelheidsremmer werken.

Om de rotonde te kunnen aanleggen moet er eerst een stuk middeneiland in de Steverlyncklaan worden weggenomen. Tijdens deze werken, die enkele dagen zullen duren, zal het tijdelijk niet mogelijk zijn om vanaf de Meenseweg de Steverlyncklaan in te draaien.

Nadien wordt dan gestart met de opbouw en markering van de rotonde zelf. Die aanleg zal amper voor verkeershinder zorgen.
Rond de rotonde komt er een fietspad in rode coating en aan elke arm van de rotonde een zebrapad.

Extra zebrapad ter hoogte van het Koerierpad (= naast de begraafplaats)

In een volgende fase wordt er een extra zebrapad aangelegd ter hoogte van het Koerierpad. Dit zebrapad zal handig zijn voor de bezoekers van de school, het rusthuis en de wijken in de buurt. Om mensen makkelijk en snel te helpen bij het oversteken, komen er speciale voetpaduitstulpingen.

 


Contactinformatie