Richtlijnen en opstelling zaterdagmarkt

22 mei 2020
De zaterdagmarkt zal op 23 mei voor het eerst weer kunnen doorgaan met een beurtrolsysteem voor niet-voedingskramen én op de nieuwe locatie langs Hoornwerk en Leopold III laan.
 
Opgelet: aan de Picanollaan staat een verkeersbord 'Uitgezonderd plaatselijk verkeer'. Je mag absoluut inrijden om als marktbezoeker te parkeren op de parkings bij de sporthallen en het voetbalveld.
 
 
De kramen zullen op een lange rij staan opgesteld. Zo kunnen bezoekers makkelijker 1,5 meter afstand houden. Een circulatieplan toont de marktgangers in welke richting ze kunnen wandelen.
 
  • Het parcours loopt van de sporthallen tot aan de Menenpoort.
  • Er zijn 3 ingangen tot de zaterdagmarkt: aan de Menenpoort, via het Poternepad (voetgangersbrug), en via de parkings aan de sporthallen. Medewerkers verwelkomen je op elk toegangspunt.
  • Wandelrichting marktparcours:
    Van aan de Menenpoort volg je het grindpad langs het water. Langs de kramen loop je in de richting van de Menenpoort (witte pijlen)Op bepaalde plaatsen kan je tussen de scheidingswand (zwarte bolletjes) van wandelrichting veranderen: je hoeft dus niet het hele traject te wandelen om bij het kraam van jouw keuze te stoppen.Via pijlen op de grond en borden zie je welke richting je moet wandelen. Aan de ingangen van het marktparcours komt in- en uitgangscontrole met uitleg over het circulatieplan, de info over social distancing en de opstelling van de kramen.
  • Voor elk marktkraam is er een wachtzone om onderling afstand te houden.
 
 
 
Bereikbaarheid zaterdagmarkt
Aan de Menenpoort wordt een extra fietsenstalling voorzien. Parkeren kan op de parkings van de sportinfrastructuur, inrijden via de Picanollaan. Vanuit het centrum kan je te voet via de voetgangersbrug het marktparcours bereiken. 
 
Onderstaand vind je de opstellingslijst van de kramen voor de pare en onpare weken.
 
 
Meer info: neem contact op met de dienst Economie: tel. 057 451 680 of economie@ieper.be