Reisplannen? Geen tweede booster nodig, wel vernieuwd certificaat

27 juli 2022

Wie een reis plant, doet er goed aan te controleren welke COVID-19-maatregelen er gelden in het land van bestemming.

Je vindt deze maatregelen op de website van buitenlandse zaken.

Momenteel vraagt geen enkel land een tweede boosterdosis als voorwaarde om het land te mogen bezoeken. De vaccinatiecentra gaan momenteel dus niet in op vragen van reizigers voor een tweede booster.

Een volledige vaccinatie met één boosterdosis is dikwijls wel nodig om zonder hinder te kunnen reizen. Je kunt je vaccinaties aantonen met een vaccinatiecertificaat. Let wel op: die certificaten kunnen 'vervallen' en moet je na een jaar vernieuwen.

Je opent daarvoor je CovidSafeBE-app en gebruikt de knop ‘Controleer op nieuwe certificaten’ om vaccinatiecertificaten van ouder dan 1 jaar opnieuw als geldige certificaten te activeren.

Is digitaal geen optie? 

Voor vaccinatiecertificaten kun je een verzending per post vragen. Houd rekening met een verzendtijd van ongeveer een week. Contacteer hiervoor de Helpdesk van je regio en houd je rijksregisternummer of bisnummer bij de hand: 

  • Vlaanderen: 078 78 78 50 (24 uur op 24 via het keuzemenu of via een medewerker van 9 tot 19 u. op weekdagen). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar je eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.

Meer info over het certificaat