Stad Ieper opent pop-up fietsenstalling op de Grote Markt

15 juli 2020
Wie in juli en augustus met de fiets naar Ieper trekt, kan tijdens het weekend gebruik maken van een gratis overdekte fietsenstalling op de Grote Markt. Het bestuur kwam tot een akkoord met de eigenaar van het pand dat momenteel leegstaat. Zowel inwoners als bezoekers zullen hun tweewieler daar droog kunnen stallen, pal in het centrum. 

Nu heel wat Belgen hun vakantie in eigen land doorbrengen, verwacht Ieper dat het fietstoerisme deze zomer zal toenemen. Met dit initiatief wil de stad mensen warm maken om zich met de fiets te verplaatsen en de streek te verkennen. Met deze inpandige fietsenstalling in het hart van de stad is het mogelijk om je fiets te stallen terwijl je gaat shoppen, langsgaat bij de restaurants en cafés of een van de musea bezoekt. Veel mensen rijden met duurdere elektrische fietsen of koersfietsen, op deze manier kan je je fiets met een gerust hart achterlaten.

Stad Ieper is blij dat ze, na enige zoekwerk, een beschikbare locatie kon vinden met een topligging in de stad: Grote Markt 6, bij veel Ieperlingen bekend als de Clichy. De fietsen kunnen droog staan en er hoeft geen bijkomende openbare ruimte ingenomen te worden. De gelijkvloerse ruimte van het pand is te koop en staat dus nog leeg. De Technische dienst van de stad voert nu enkele aanpassingen uit waardoor het pand vlot toegankelijk is met de fiets. Er zal steeds iemand aanwezig zijn in het pand om het parkeren van de fietsen in goede banen te leiden.
 
Wanneer kan je terecht in de overdekte fietsenstalling?
De fietsenstalling zal op zaterdag en zondag toegankelijk zijn van 10 tot 18 u., en dat tot eind augustus. Nu zaterdag 18 juli gaat het initiatief in. Nadien wordt het geëvalueerd naar de toekomst toe.