Ideeën om de verkeersveiligheid te verhogen?

3 maart 2022

All For Zero! Dat is de ambitie om het aantal verkeersdoden tegen 2050 tot nul te reduceren. Heb jij een idee om de verkeersveiligheid in je straat, wijk of stad te verhogen? Dan is deze oproep voor jou! Dien voor 15 maart je project in!

All For Zero brengt federale en regionale overheden, belanghebbenden op het gebied van verkeersveiligheid en burgers samen. Nu wordt de oproep gelanceerd om via burgerprojecten oplossingen voor meer verkeersveiligheid te bedenken die rekening houden met de realiteit in een wijk, gemeente of stad. Het is de bedoeling om deze oplossingen uit te breiden naar het hele land en naar andere niveaus. Het is een gezamenlijke inspanning om tot nul verkeersdoden te komen.

Zowel organisaties actief op het vlak van de verkeersveiligheid als geëngageerde burgers en burgerverenigingen die zich inzetten voor de verkeersveiligheid kunnen zelf een project indienen.

Welke projecten komen in aanmerking?

De projecten zijn publiek toegankelijk en kunnen gericht zijn op het brede publiek of bepaalde doelgroepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sensibiliseringscampagne, discussiegroepen of georganiseerde wandelingen. Originele en innovatieve voorstellen zijn welkom.

Het project moet passen in één van deze twee thema’s:

  • weggebruikers moeten meer rekening houden met elkaar
  • risicogedrag moet zo veel mogelijk worden tegengegaan

Een jury beoordeelt je inzending op relevantie, innovatief karakter, de betrokkenheid van burgers, doelstellingen en de mogelijkheden om het ten voordele van zo veel mogelijk mensen uit te werken. 

De winnende oplossingen ontvangen een subsidie van maximaal 5000 euro en worden tijdens het hele realisatieproces verder begeleid. Meer informatie over de selectieprocedure kan je via deze presentatie ontdekken.

Schrijf je nu in
Klik op Nederlands bovenaan de pagina).

Voor meer informatie kan je terecht op de website van All For Zero of mail je vragen naar cfsr.fcvv@mobilit.fgov.be.