Sinds 1 januari opnieuw betalend parkeren in Ieper

5 januari 2021
Sinds 1 januari moet je in Ieper weer betalen om te parkeren, alsook opnieuw je parkeerschijf leggen in de blauwe zone. Ieper had het betalend parkeren sinds 31 oktober 2020 tijdelijk opgeschort naar aanleiding van een tweede periode van strenge coronamaatregelen, o.a. het sluiten van de winkels en de horeca. 

Om voldoende parkeergelegenheid en rotatie te verzekeren, wordt het normale parkeerregime heropgestart. Concreet geldt vanaf maandag 4 januari 2021 weer het betalend parkeren en dient men ook de parkeerschijf te leggen in de blauwe zone. Opgelet: sinds 1 januari 2021 geldt ook het nieuwe parkeerplan in Ieper! 
 
Blauwe zone
In de blauwe zone kan je sinds 1 januari nog 2 uur parkeren met je parkeerschijf (vroeger was dat 3 uur).

Shop&go-parkeerplaatsen
Ook nieuw zijn de shop&go-parkeerplaatsen. Op deze plaatsen kan je 30 minuten gratis parkeren. Je hoeft geen ticket te nemen of parkeerschijf te leggen. Een sensor registreert automatisch hoe lang de auto er staat.
 
Betalen via sms- of app-parkeren
Stad Ieper roept nog steeds op om maximaal gebruik te maken van het sms- of app-parkeren. Want op die manier kan je vermijden de parkeerautomaten aan te raken. Sms- en app-parkeren in Ieper kan via 4411 of via Parkmobile. Hoe dit in zijn werk gaat, is terug te vinden op de stickers aan de zijkanten van de automaten en op de website van stad Ieper. 

Alle info over parkeren in Ieper vind je via www.ieper.be/parkeren