Onze vestingen krijgen een nieuwe natuurspeeltuin

7 december 2018

De herinrichting van de vestingen tussen de Majoorgracht en de Oudstrijderslaan (Ketelkwaad en Hamiltonpark) gaat zijn laatste fase in. Er worden nog wat aanplantingen gedaan en er wordt een speeltuin aangelegd.

Zo worden er dit najaar en begin volgend jaar bijvoorbeeld nog ‘sneukelhagen’ (kleine bomen en struiken met eetbare vruchten), randhagen en houtkanten aangeplant. Dat zal ondermeer door jonge Ieperse mama’s en papa’s gebeuren op zaterdag 2 maart. Het gaat om gezinnen waar in 2018 een kindje is geboren. Dit wordt dus een soort van geboortebosje op de vestingen.

Recent werden ook avontuurlijke speelstructuren gezet in de grote afhellende tuin (30 are), centraal in het Ketelkwaad. Het hout van deze speeltoestellen is afkomstig van exoten die gekapt werden uit de Gasthuisbossen. Deze moesten gerooid worden, maar krijgen nu, als duurzame houtsoort, een nieuwe bestemming. Het gaat ondermeer om: een apenrots, een doolhof, wilgentipi's, licht hellende klauter- en evenwichtsstammen, gevelde knotbomen om mee te experimenteren en een een touwbrug. Al deze avontuurlijke speelstructuren zijn geen klassieke speeltuigen, maar vrij sobere, robuuste houten structuren die kinderen aanzetten om te ontdekken, te experimenteren, zelf kampjes te bouwen en te fantaseren. Bedoeling is om gezinnen via deze avonturentuin kennis te laten maken met het schitterende vestinglandschap dat duidelijk uit méér bestaat dan wandelpaden.

 


Contactinformatie