Het Ieperse Monopoly-spel werd geleverd

1 december 2021

De nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave voor ieper werd voorgesteld. Dankzij deze unieke uitgave van het gekende gezelschapspel leer je Ieper en deelgemeenten beter kennen. 

Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Iepers jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar straten, pleinen en bezienswaardigheden die typisch zijn voor Ieper.

Je herkent historische gebouwen in de stad, ook uit verschillende plaatsen in de deelgemeenten: de Lakenhallen, Dikkebussvijver of het Oud Gemeentehuis Vlamertinge zijn te koop.

Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met lokale verwijzingen, zoals bijvoorbeeld “Proficiat! U wint de publieksprijs van de Ypres Rally.”

De Ieperling kreeg de kans het spelbord mee te bepalen. Er werd eerder dit jaar een poll gelanceerd waarbij de inwoners konden stemmen op hun favoriete vereniging. Dansschool Dance Space won die verkiezing een verdiende zo een plaatsje op het spelbord!

Monopoly Ieper: waar te koop?

De spelborden liggen in verschillende lokale winkels en worden uiteraard ook online aangeboden via www.monopolyieper.be.

Van deze Monopoly-editie werden 4.000 exemplaren gedrukt, waarvan reeds 3500 vooraf besteld werden! Iedereen die het spel via de officiële website heeft besteld, zal dit eerstdaags ontvangen of werd op de hoogte gebracht om het spel af te halen op zaterdag 27/11 op de Grote Markt.

Het spel zal uiteraard ook te vinden zijn bij verschillende Ieperse handelaars, de volledige lijst vind je terug op www.monopolyieper.be