Tijdelijke aanvraagstop voor renovatiepremie en energiepremies

6 juli 2022

Mijn VerbouwPremie is sinds 1 juli 2022 de eengemaakte premie van de vroegere renovatiepremie en de meeste premies van Fluvius voor energiebesparende investeringen. Momenteel kan je tijdelijk geen premies aanvragen.

  • Van 1 juli tot en met 30 september 2022 kan je de premies (die onderdeel zijn van Mijn VerbouwPremie) tijdelijk niet aanvragen.
  • Vanaf 1 oktober 2022 kan je Mijn VerbouwPremie online aanvragen.
  • Vraag je Mijn VerbouwPremie aan tussen 1 oktober en 31 december 2022? Dan mogen de facturen die je nodig hebt voor de aanvraag tot 27 maanden (2 jaar en 3 maanden) oud zijn.

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via 1 onlineloket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. De eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Wat kan je nu al doen?

Je kan alvast starten met jouw renovatieproject. Facturen mogen bij de aanvraag maximaal 2 jaar en 3 maanden oud zijn.  

  • Voor wie? Voor al wie investeert in een bestaande woning, een bestaand appartement, een appartementsgebouw of een bedrijfspand. 
  • Waarvoor? Er zijn premies in de volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.
  • Welk bedrag? Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie.

Bereken via de simulator op welke premies je recht hebt en hoeveel ze bedragen.

Meer informatie over de verbouwpremie vind je op www.mijnverbouwpremie.be.