Maatregelen evenementen

Wie in coronatijden een zittend evenement wil organiseren, vult best het Covid Infrastructure Risk Model (CIRM) in. Aan de hand van parameters wordt via een vragenlijst achterhaald hoe coronaveilig permanente infrastructuren voor cultuur, sport en evenementen zijn
 
De Nationale Veiligheidsraad besliste op 20 augustus om opnieuw evenementen toe te laten tot 200 personen binnen en 400 personen buiten. Een recent wijzigingsbesluit biedt uitbaters van infrastructuur voor evenementen en voorstellingen nu ook de mogelijkheid om een groter zittend publiek te verwelkomen. Om dit veilig te laten verlopen, lanceerde de Vlaamse Overheid een tweede tool. 
 
Naast het CERM (het COVID Event Risk Model) is er nu ook het CIRM of COVID Infrastructure Risk Model. Deze complementaire tool werd voorzien voor uitbaters van permanente sport- of culturele infrastructuren zoals stadions, sporthallen, concertzalen, theaters en andere event- en congreslocaties.
 
Het CIRM beroept zich (deels) op dezelfde parameters als het CERM, maar focust op hoe de infrastructuur zich leent tot coronaveilige evenementen. Het model speelt een belangrijke rol wanneer de infrastructuur activiteiten wil organiseren met een groter publiek dan het maximum aantal voorzien in het Ministerieel Besluit van 22 augustus 2020.