Maak je buurt lenteschoon

16 januari 2023

Binnenkort start opnieuw de maand van de netheid. Meer dan 200 verenigingen zetten zich in de maand maart in om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort verder te zetten. Daar zijn we heel dankbaar om want de zwerfvuil- en sluikstortcijfers blijven helaas teleurstellend hoog.

In de maand van de netheid zorgen meer dan 200 verenigingen in 12 gemeenten voor propere wegbermen! Het zou fijn zijn dat de bedrijventerreinen ook een opruimbeurt krijgen! Graag moedigen we alle bedrijven aan om een opruimactie te organiseren in je straat. Een kleine daad die zorgt voor een groot resultaat als we allemaal de handen uit de mouwen steken!

We maken iedereen warm om aan de slag te gaan met de gratis WePlog app. Efficiënt ruimen van zwerfvuil doordat WePlog je met een kleurcode toont welke buurt dringend een opruimbeurt kan gebruiken. Dit als bedrijf gebruiken tijdens opruimactie? Ja! Want zo weten andere ploggers dat de bedrijventerreinen er proper bij liggen én tonen jullie als bedrijf hoe jullie een steentje bijdragen om de gemeente proper te houden!
Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=kCtXkdV3Nns 

Gratis opruimmateriaal ontlenen? Stuur een mail naar landschap@ieper.be

De gemeente komt het zwerfvuilafval ingezameld op het openbaar domein ook gratis ophalen!

Hou IVVO op de hoogte van jullie acties via communicatie@ivvo.be
Leuk beeldmateriaal is welkom, maar ook een mailtje met de genomen acties ontvangen we graag.

Contactinformatie