Ieper zet lokale handelaars in de kijker

14 september 2023

Stad Ieper lanceert een nieuwe actie om het winkelen in eigen stad te promoten. Onder de noemer ‘Handelaar in de kijker’ worden wekelijks twee detailhandelaars in het kernwinkelgebied uitgelicht op de facebookpagina ‘Shop in Ieper’.

Stad Ieper blijft inzetten op lokaal kopen. De aanwezigheid van kleinhandel in de binnenstad is uitermate belangrijk en daarom starten we na de Tooghedagen ook een volledig nieuw initiatief op, nl. ‘Handelaar in de kijker’. Op de zaterdagmarkt lanceren we dit. Vanaf vrijdag 15 september worden elke week twee handelaars in de kijker gezet, waarbij de klant een mooie actie van de handelaar mag verwachten.

De deelnemende handelaars organiseren in die periode een speciale actie voor de klanten in de zaak, zoals een korting, een geschenkje of een andere verrassing. Aan de hand van een kort tekstje en foto’s stellen we de ondernemers en hun zaak voor aan het publiek. Ook fysiek worden de deelnemers in de kijker geplaatst met twee beachvlaggen aan de ingang van de winkel. 

Door lokaal te shoppen, steunen we onze eigen economie en zorgen we voor elkaar. Deze actie is een mooie manier om onze lokale handelaars in de spotlight te zetten en inwoners en bezoekers aan te moedigen om bij hen te winkelen. 

De actie start op vrijdag 15 september. De eerste twee handelaars in de kijker zijn Leonidas (Grote Markt 7) en Little Art Gallery (Rijselstraat 4).

In een latere fase worden ook de handelaars in de deelgemeenten in de kijker gezet.