Landbouwdag in Het Perron

4 december 2019

In Ieper zorgen vele land- en tuinbouwers dag in, dag uit voor voedsel op ons bord. Kom kennis maken met enkele landbouwers, kom meer te weten over het landbouwgebeuren in onze streek en proef van enkele lokale producten in Het Perron. Maak je keuze uit de korte keten markt, een lezing, kookworkshop, fototentoonstelling of film, of geniet van een hele landbouwnamiddag. Iedereen is van harte welkom!

Met deze landbouwdag wil stad Ieper tonen dat landbouw al lang niet meer is wat het geweest is. Verschillende stadsdiensten staken daarvoor samen de handen uit de mouwen: landbouw, milieu, duurzaam en cultuur.

Op het programma:

15.00 Opening markt korte keten 

Kom kennis maken met de producten uit eigen streek. Enkele lokale producenten stellen trots hun producten voor.

16.30 Lezing ‘West-Vlaamse landbouw in cijfers’

Deze lezing schetst een duidelijk beeld van de vele facetten van de landbouw in onze streek. Wie zijn onze land- en tuinbouwers eigenlijk en wat produceren ze? Deelname is gratis, inschrijven is gewenst.

17.00 Kookworkshop met lokale - en seizoensproducten door Koen Heughebaert.

Na het koken krijgt u een volledige maaltijd aangeboden voor de prijs van 15 euro. Inschrijven kan via www.hetperron.be.Het aantal deelnemers is beperkt.

18.00 Lezing ‘Duurzame innovatieve ontwikkelingen in de landbouw’ door Greet Ghekiere.

De landbouw van vandaag is niet meer de landbouw van vroeger. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor een betere productie, maar ook de aandacht voor het milieu en duurzame landbouwtechnieken is niet meer weg te denken. Deelname is gratis, inschrijven is gewenst.

19.00 Vernissage fototentoonstelling ‘Henri’ van Caroline Dewilde, huisfotograaf van Het Perron.

Henri's wereld is begrensd: zijn boerderij, zijn erf, het landschap, de wolken, de insecten, de tijd is héél stil blijven staan. Sinds 7 jaar documenteert Caroline Dewilde het leven van Henri, een bejaarde boer die een wezenlijk onderdeel was van haar kindertijd.

20.15 Vertoning documentaire ‘’Wat hebben we verdiend vandaag?”

De filmmakers volgden anderhalf jaar lang werk en leven op zes Oost-Vlaamse landbouwbedrijven. De landbouwers vertellen over de hindernissen waar zij elke dag mee geconfronteerd worden en nemen de tijd om uit te leggen waarom ze met hart en ziel voor hun stiel gekozen hebben en blijven kiezen. Een aanrader voor iedereen.

Tickets: www.hetperron.be - Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper

Alle info over de Landbouwdag in Het Perron: landbouw@ieper.be of tel. 057 451 674. Als je je wil inschrijven kan dat ook hier.


Contactinformatie