Laadpalen voor elektrische auto's

In Ieper staan er intussen negen laadpalen. De laadpalen bevinden zich op volgende locaties in de stad of in deelgemeenten:

Parking station
Minneplein
Leopold III-laan ter hoogte van Posternepad
Ter Waarde 49
Randparking Rijselpoort
Aurorastraat De Vloei
Pastoreistraat in Zillebeke
Kerkplein Vlamertinge
Centrum Hollebeke (Hollebekedorp 11)
Centrum Brielen aan OC Den Briel
OC Elver (nog in aanleg)

Voor 2020 worden nog nieuwe locaties gezocht. In totaal krijgt de stad zestien laadpalen tegen eind 2020.

Fluvius en Ieper bepalen in overleg waar de publieke laadpalen het best komen: waar veel mensen parkeren en waar het volgens het elektriciteitsnet kan. Op termijn moet elke eigenaar van een elektrische wagen binnen een straal van 500 meter een publieke laadpaal ter beschikking hebben. Ze zijn vooral belangrijk om te kunnen bijladen en de afstanden tussen het opladen thuis (of bij bedrijven) te overbruggen. Publieke laadpalen zijn ook cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te zetten.

Particulieren kunnen de kosteloze plaatsing van een publieke laadpaal bij Fluvius trouwens aanvragen via een online webtool op https://www.fluvius.be/nl/thema/elektrische-laadpalen-en-cng. Indien je niet in de mogelijkheid bent om je wagen op te laden kan je gebruik maken van de laadpalen. Het opladen zelf gebeurt tegen betaling, op dezelfde manier als bij de andere 2 500 publieke laadpalen.