Opendeurdag 'Kunst in Rijselstraat' op zaterdag 21 mei

10 mei 2022

In mei openen 4 nieuwe Ieperse hotspots voor kunstliefhebbers hun deuren in de Rijselstraat: kunstgalerijen 'Frock Gallery' en 'Reichmanns', Kunstenhuis Satelliet.K en voorbij de Sint-Pieterskerk ook nog het huis met kunst 'R121' dat in het najaar opent. Op zaterdag 21 mei organiseert Stad Ieper samen met de 3 nieuwe kunstinitiatieven de gezamenlijke opendeurdag 'Kunst in Rijselstraat'. 

Opendeurdag 'Kunst in Rijselstraat'

Alle galerijen en het Kunsten­huis openen op zaterdag 21 mei hun deuren tussen 10 en 18 uur, er is vrije inkom en iedereen is welkom. Bezoekers genieten van een jazzy sfeer met muziek, een drankje en vooral van kunst in hartje Ieper. Via www.satelliet-k.be/kunst-rijselstraat vind je alle info over de opendeurdag. 

Frock Gallery

Kunstgalerij Frock Gallery in de Rijselstraat 26 heeft de ambitie om hedendaagse kunst écht toegankelijk te maken voor het brede publiek én beloftevolle hedendaagse kunstenaars in contact te brengen met hun publiek. De kernzin van de galerij ‘It’s the people that make the magic’. Dit vormt de ruggengraat van de opbouw van de galerij, de events, de exposities en de communicatie.
www.frockgallery.com

Reichmanns

Kunstgalerij Reichmanns brengt kunstenaar, kunst en kunstliefhebber samen. In de Rijselstraat 27B presenteert Reichmanns een unieke collectie kunstwerken van hedendaagse kunstenaars. Een platform voor kunstenaars van alle niveaus - internationaal, nationaal, lokaal, opkomend en gevestigd. Solo-projecten of unieke samenwerkingen.

De galerij brengt verbeeldingskracht en positiviteit met een breed scala aan kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en driedimensionale werken. Elk kunstwerk wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Het doel is om een frisse kijk op de hedendaagse kunst te bieden vanuit een breed spectrum aan kunstenaars en exposities.
www.reichmanns.be

Kunstenhuis ‘Satelliet.K’

Kunstenhuis ‘Satelliet.K’ is een initiatief van Stad Ieper. Het wordt de plek waar beeldende kunstenaars uit Ieper en omstreken kunnen creëren en ontmoeten. Daarvoor verbouwde stad Ieper het Belle-Godshuis en het naburige pand Rijselstraat 40 in Ieper. Het kunstenhuis omvat 10 ateliers die kunstenaars kunnen huren, een polyvalente (werk)ruimte, een expositieruimte en een studio voor artists in residence. De ateliers worden verhuurd vanaf juli. Kunstenaars kunnen een aanvraag indienen op www.satelliet-k.be.

R121

Een project met een passie voor kunst - gedragen door mensen met eenzelfde  doelststelling - wil het maken en beleven van kunst in al haar expressievormen (mee-) introduceren, stimuleren en faciliteren. In een huis gelegen in de Rijselstraat 121 stelt R121 (tentoonstellings-)infrastructuur ter beschikking en organiseert de vzw (in oprichting) tentoonstellingen & artistieke events. Initiatiefnemers zijn kunstenaar Filip De Cock en zijn partner Bea Van Imschoot die vanuit haar beroepsverleden zal instaan voor een sociaal-educatieve toets.

R121 is momenteel nog volop in renovatie, maar opent op 21 mei even de (werf-)deur voor een eerste kennismaking met kunst op de werfvloer. De officiële opening en opstart wordt voorzien in het najaar 2022. Vragen en info : r121kunst@gmail.com