Kind en Gezin start vanaf 1 april opnieuw met vaccineren

27 maart 2020
Kind en Gezin staat vanaf woensdag 1 april opnieuw paraat om kinderen en ouders op een veilige manier te ontvangen in de consultatiebureaus. Met een minimale dienstverlening, want de eerste focus zal liggen op vaccinaties. Daarnaast is het ook belangrijk om te kunnen starten met de opvolging van zoveel mogelijk pasgeboren baby's.

Kind en Gezin schortte sinds 19 maart alle consultaties van de fysieke dienstverlening op. Dat gaf ruimte om zich goed voor te bereiden en te herorganiseren. Er wordt absoluut rekening gehouden met verstrengde maatregelen om de verspreiding van het COVID-19 te verhinderen. Kind en Gezin zorgt voor al het nodige veiligheidsmateriaal en neemt extra maatregelen rond hygiëne en afstand.

Naast die minimale fysieke dienstverlening wordt ook alles op alles gezet om via telefoon en chat alle andere ouders te ondersteunen. Kind en Gezin zet nu alles op alles om zo snel mogelijk alle ouders te contacteren voor een nieuwe afspraak.
 
Tegen eind april zullen alle kinderen die in maart en april gepland stonden hun vaccins gekregen hebben en zullen alle pasgeborenen opgevolgd worden. De andere fysieke consulten worden tijdelijk nog vervangen door niet-fysieke dienstverlening en opvolging.

Kind en Gezin volgt de richtlijnen van Sciensano en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Kinderen en ouders met symptomen worden niet binnengelaten in het consultatiebureau. 
 
Kind en Gezin blijft ook maximaal bereikbaar via telefoon om alle andere vragen en bezorgdheden te capteren.