Ieper ontsteekt nu reeds kerstverlichting

19 november 2020
Hoewel Kerstmis nog meer dan een maand van ons verwijderd is, zullen de Ieperlingen toch al kunnen genieten van de kerstsfeer in Ieper en deelgemeenten. Normaal gezien wordt de kerstverlichting pas ontstoken in aanloop van de kerstperiode. Maar het stadsbestuur besliste dat te vervroegen om extra warmte en licht te brengen in deze donkere coronatijden. 
 
Heel wat geplande activiteiten voor de eindejaarsperiode werden noodgedwongen geannuleerd: de ijspiste, het kerstdorp, de winterfoor, Huis van de Kerstman en ook de nieuwjaarsdrink voor de inwoners gaan niet door. Toch vond het stadsbestuur het zowel voor bewoners, bezoekers en voor de lokale handelaars belangrijk kerstsfeer en gezelligheid te brengen in de stad.

Het stadsbestuur koos er bewust voor extra te investeren in kerstsfeer en ook de versiering een stuk vroeger dan andere jaren op te hangen en aan te steken. De sfeer en de feeërieke lichtjes zorgen voor een opsteker in deze moeilijke tijden.
 
Voor het voorzien van kerstverlichting in Ieper werkt de stad samen met het Centrummanagement. In de binnenstad worden de 6 toegangspoorten voorzien van rode strikken. Die verwelkomen iedereen bij het binnenwandelen of –rijden van de stad. De aangebrachte kerstverlichting en versierde (kerst)bomen maken het extra gezellig in de winkelstraten. De handelaars uit de Tempelstraat namen bovendien het heft in eigen handen en plaatsten grote kerstbomen voorzien van kleurrijke kerstballen in hun straat. Nieuw dit jaar zijn de aangeklede horecazaken op de Grote Markt, die vanaf volgende week worden opgebouwd. Hier waan je je volledig in kerstsfeer!
 
Bovenop de kerstverlichting voorzien door de dorpsraden- & comités, worden de deelgemeenten vanaf dit jaar extra versierd. Het stadsbestuur trok hiervoor 20.000 euro extra uit. Lichtslingers, verlichte bomen, paalmotieven en kerstaccenten zorgen voor nog meer sfeer tijdens deze uitzonderlijke eindejaarsperiode. 
 
De stad lanceert trouwens ook een warme oproep aan alle Ieperlingen om zelf ook voor licht te zorgen, aan de gevel of van achter het raam. De boodschap: "Samen maken we de stad extra gezellig!"
 

Contactinformatie