Opgelet voor illegale website omtrent betalende uittreksels uit strafregister

15 november 2019
De Federale Overheid justitie meldt ons dat er websites bestaan die tegen betaling uittreksels uit het strafregister aanbieden. Dit zijn illegale websites, maak er zeker geen gebruik van.

De website www.strafregister.be is niet in overeenstemming met de Belgische wetgeving. Op het eerste zicht lijkt het een perfect legale website en service die wordt aangeboden via www.strafregister.be om een uittreksel van je strafregister - vroeger attest goed gedrag en zeden - te bekomen. Let goed op! Het is echter een illegale activiteit om voor de aanvraag van een uittreksel van je strafregister geld te vragen. 


Het probleem is ook dat de bewuste website goed scoort in zoekmachines zoals Google, waardoor vele mensen zich laten misleiden en alsnog via www.strafregister.be of info@strafregister.be een aanvraag doen. De illegale website maakt zowel je geld als persoonlijke gegevens afhandig. De Federale Overheid stelt alles in het werk om deze illegale praktijk stop te zetten.

Een uittreksel uit het strafregister kan je in Ieper digitaal aanvragen via het thuisloket of in het Administratief Centrum Auris. Het uittreksel is altijd gratis!


Contactinformatie