Ieper steunt de humanitaire noodhulp coronavirus in het zuiden

29 april 2020
Het coronavirus (COVID-19) treft iedereen. Dit is een ongekende situatie en brengt grote onzekerheid met zich mee. Een virus zonder grenzen vraagt om een mondiale aanpak en een wereldwijde solidariteit. Daarom besliste het schepencollege van de Stad Ieper om 2500 euro humanitaire noodhulp te schenken aan Artsen Zonder Grenzen als steun bij hun aanpak van deze wereldwijde pandemie.
 
Schepen Noord-Zuidwerking Valentijn Despeghel: “Deze coronacrisis is een mondiaal probleem en kunnen we alleen samen in solidariteit met andere landen aanpakken. Stad Ieper wil mee dat signaal geven en geeft daarom deze financiële steun voor noodhulp aan Artsen Zonder Grenzen. Pas als corona wereldwijd onder controle is, wacht ons weer een normaal leven.”

Zonder wereldwijde solidariteit komt COVID-19 als een boemerang bij ons terug. Deze pandemie heeft een grote impact op de meest kwetsbare bevolkingsgroepen. Artsen Zonder Grenzen verleent concrete noodhulp in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Noord- en Zuid Amerika. In Mali bijvoorbeeld ondersteunt AZG een covid-afdeling in Bamako. En in Abidjan, Ivoorkust ondersteunen ze het transitcentrum om mensen met symptomen te screenen en door te verwijzen naar een zorgcentrum. 
 
Voorzitter Noord-Zuidraad Paul Viaene : “Artsen Zonder Grenzen heeft jarenlange ervaring en expertise met het bestrijden van besmettelijke ziektes. Met financiële steun kunnen zij hun activiteiten uitbreiden.”