Werk mee aan de digitale tentoonstelling herSTELLINGEN n.C*. (*corona)

24 april 2020

Het Yper Museum in de Ieperse Lakenhallen is gesloten voor het publiek omwille van de Coronacrisis. Maar de museumwerking draait op volle toeren, nu wel even enkel digitaal! Het museum ontwikkelde een platform op de website en roept iedereen op om massaal mee te bouwen aan digitale tentoonstelling ‘herSTELLINGEN n.C.*’.

Digitale tentoonstelling 'Herstellingen n.C*.'
De digitale tentoonstelling ‘herSTELLINGEN n.C.*’ is het vervolg op de échte tentoonstelling in de Goliathzaal van het Yper Museum. ‘herSTELLINGEN, over de terugkeer van het sociocultureel leven na de Eerste Wereldoorlog’ kan spijtig genoeg nog niet openen, maar is volledig klaar. Deze expo gaat over de veerkracht van onze voorouders. Hoe krabbelden de gewone Ieperlingen opnieuw recht na zo’n oorlog? 100 jaar later gaan we met z’n allen nog eens terug aan de slag. Nu moeten we ons architecturaal patrimonium niet reconstrueren, maar werken we samen aan het herstel van het hart van de stad. En het hart van Ieper, dat zijn de mensen die terug samenkomen in scholen en winkels, die samen muziek maken, kunst en schoonheid creëren en samen genieten in de natuur.

Help mee aan de online tentoonstelling 
De digitale tentoonstelling gaat over dezelfde veerkracht van de Ieperlingen, maar dan anno 2020. Hoe beleef jij de dagen in isolatie? Hoe pas je je aan? Hoe verloopt school in jouw kot? Welke comfortfood maak je klaar? Welke plekjes in onze stad of deelgemeente heb je (her)ontdekt tijdens wandelingen in eigen buurt? Hoe verzacht je de zeden met muziek of kunst?

Vul de website van het Yper museum aan met filmpjes, foto’s, recepten, muziekjes of kunstwerkjes. Zo maken we met veel Ieperlingen samen een belangrijk tijdsdocument van deze historische gebeurtenis. Een tijdsdocument dat in de fysieke tentoonstelling in de Lakenhallen zeker een verdiende plek krijgt.