Herbeluister voortaan de gemeenteraadszitting

10 januari 2019
Vanaf 8 januari kan iedereen die interesse heeft de gemeenteraadszitting via een audioverslag herbeluisteren. Als het op maandagavond gemeenteraad is, staat het audioverslag ten laatste de maandag nadien online op onze website.
 
Aanleiding is het nieuw decreet lokaal bestuur, dat op 1 januari 2019 in voege trad. Dat decreet gebiedt dat er naast de klassieke notulen ook een verslag van de raad gemaakt moet worden. Dat verslag kan desgewenst ook een audioverslag zijn. 
 
De notulen van de gemeenteraadszitting vermelden dan nog steeds - zoals verplicht - de argumentatie, de stemming en het besluit, maar niet meer de volledige discussie tijdens de zitting. Die vind je dus wel terug in het audioverslag. Dat audioverslag kan je beluisteren via een webtoepassing van de firma Notubiz. Je kan ofwel de hele zitting beluisteren, ofwel aan de hand van de agenda bepaalde punten of zelfs bepaalde sprekers binnen een agendapunt selecteren. De zitting is ook doorzoekbaar op trefwoorden die in de titel vermeld zijn.
 
Zo zal je de letterlijke tussenkomsten van de raadsleden kunnen nagaan. Dit komt de openbaarheid en transparantie van de gemeenteraadszitting ten goede. 
 
De gemeenteraad van 7 januari 2019 is de eerste gemeenteraad waarvan je het audioverslag kan beluisteren. Klik hier om de audioverslagen te beluisteren. 
 
Info:  Stefan Depraetere, algemeen directeur, tel. 057 451 811, M. 0479 77 69 47, stefan.depraetere@ieper.be
Bevoegdheid: Emmily Talpe, burgemeester, tel. 057 451 801, burgemeester@ieper.be
 

Contactinformatie