Grote werken in binnenstad gestart

14 november 2018

Collector Overwelfde Ieperlee Fase 3. Deze winter starten er opnieuw grote rioleringswerken in een deel van de binnenstad. De collectorwerken zijn al een tijdje aan de gang in Ieper. Twee onderdelen zijn al afgewerkt: de zone rond het Zaalhof (fase 1) en de zone rond de Masscheleinlaan - Sumont De Volsberghestraat – Veemarkt – Minneplein (fase 2). De riolen zijn er heraangelegd en de straten, parkeerstroken, fietspaden en de voetpaden zijn vernieuwd. Een mooie opknapbeurt voor de omgeving.

Deze grote werken in opdracht van Aquafin én Stad Ieper schuiven vanaf komende winter nu dus op richting de buurt die tussen de Neermarkt, Rijselstraat, het Zaalhof en de Montstraat ligt.

Hoe ziet de timing van die grote werken er voorlopig uit?

1. Nutsmaatschappijen.
Omdat de betrokken straten voor deze rioleringswerken helemaal worden opengegooid vraagt Stad Ieper aan alle nutsmaatschappijen of zij toevallig in deze buurt ook niet van plan zijn om dingen aan te passen. Want werken combineren zorgt voor minder hinder voor de bewoners. Daarom gaan eerst de nutsmaatschappijen aan de slag in de werfzones. Nutsmaatschappijen zijn bijvoorbeeld: de Watergroep, Eandis, Telenet of Proximus. Zij komen altijd eerst en werken meestal in de voetpaden / parkeerstrook en moeten de bewoners op de hoogte houden als de werken starten.

2. Klaverstraat. Sinds 12 november zijn de nutsmaatschappijen aan het werk in de Klaverstraat. Hierbij is de straat tijdelijk parkeer- en verkeersvrij. De Neerstraat is tijdelijk een doodlopende straat.
Dit is dus de eerste straat die wordt aangepakt, zowel door de nutsmaatschappijen (start werken nu) als voor de collectorwerken (start werken februari 2019) . Alles bijéén zal in de Klaverstraat ongeveer 7 maanden worden gewerkt. Maar dan moet alles vlot verlopen: de werkomstandigheden én de het weer mag dan geen roet eten gooien. De Stad doet er alles aan om de huizen maximaal bereikbaar te houden voor voetgangers. Auto’s moeten wel omrijden.

3. Sint-Elisabethstraat. De nutsmaatschappijen zijn intussen ook in de Sint-Elisabethstraat aan de slag. Dat betekent dat de straat tijdelijk niet meer toegankelijk is voor doorgaand verkeer. Ook de schoolbussen kunnen de straat niet meer in en moeten daarom in de Dehaernestraat parkeren. Daardoor verandert ook de verkeerssituatie in die Dehaernestraat zélf: er is éénrichtingsverkeer en auto's moeten aan de andere kant van de weg parkeren. Deze situatie zal een paar weken duren. In een later stadium start de aannemer met de bouw van een pompstation aan de zijde van de Dehaernestraat. Wanneer die werken starten is nog niet duidelijk.

4. Lombaardstraat. De nutsmaatschappijen starten hun werken midden december, voor het gedeelte tussen de Blindeliedenstraat en de Rijselstraat. De aannemer riolering zal starten aan de bouw van het pompstation na het paasverlof.

5. Studentenstraat, Seminariestraat, Kiekenmarkt, Burchtstraat. De nutsmaatschappijen plannen hier ingrijpende werken die begin februari zullen starten. De exacte timing van de bouw van het pompstation op de Kiekenmarkt is momenteel nog niet gekend, hier wordt later over gecommuniceerd.

6. Verder ingeschatte volgorde: De Montstraat, Arsenaalstraat, Onze Lieve Vrouwstraat, Lombaardstraat (tussen de Montstraat en de Dehaernestraat), Oude Konijnstraat, Maagdenstraaten, de Schuttelaerestraat, ABC straat en Boomgaardstraat.

 

Gelieve er rekening mee te houden dat deze planning nog voorlopig is. Onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer, werkomstandigheden of leveringen kunnen roet in het eten gooien. Daarenboven zal op sommige plaatsen snel en efficiënt aan archeologisch onderzoek worden gedaan waardoor de planning kan wijzigen.

Hoe kan je op de hoogte blijven tijdens de werken?

Website Aquafin www.aquafin.be. Op deze site kan u vanaf de start der werken de stand van zaken en de planning van het project opvolgen. Klik rechts ‘werken in uw gemeente’, selecteer links de gemeente waar de werken plaatsvinden en ga naar de detailfiches.

Website Stad Ieper www.ieper.be/wegenwerken. Daar staat de meest recente informatie over alle wegenwerken in onze stad of dorpen.

Tweewekelijkse nieuwsbrief #WerkenInZicht gratis in je mailbox. Schrijf je via de website www.ieper.be/nieuwsbrieven in op de nieuwsbrief #WerkenInZicht.  Deze nieuwsbrief bevat niet alleen up to date informatie over de collectorwerken maar ook over andere belangrijke werven in Ieper en de deelgemeenten. Ook bij grote evenementen houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van eventuele verkeersmaatregelen.

Whatsapp. Wil je via Whatsapp op de hoogte blijven? Voeg dan 0499.84.8900 aan je telefooncontacten toe, stuur ons een whatsapp-bericht met je voornaam, naam en postcode. Je krijgt van ons dan regelmatig een nieuwsflash via Whatsapp.


Contactinformatie