Grote lenteschoonmaak…

5 april 2019

In de loop van de maand april plant de groendienst een veeg-ronde van de goten in Ieper en de deelgemeenten. Met een grote veegmachine worden alle goten van het openbaar domein schoongemaakt. Op die manier probeert de stad zijn goten proper en onkruidvrij te houden.

De planning voor het vegen start op maandag 8 april voor centrum Ieper (parkeerverboden worden al vanaf vrijdag 5 april gezet).

Concreet start de veegronde met onder meer volgende locaties in en rond het centrum:

- Omgeving Minneplein, Plumerlaan, Wieltjesgracht en Masscheleinlaan (8-10/04)

- Omgeving station en Fochlaan (9/04)

- Kanonweg en Wateringsstraat (10/04)

- Parking thv. de Oudstrijderslaan (10/04)

- Steverlyncklaan, Leopold III-laan en Hoornwerk (11/04)

- Parkings Crack stadion en en sporthal (11/04)

Daarna gaat het richting de wijken. Na de stadswijken worden de deelgemeenten onder handen genomen. Het einde van de veegronde is normaal voorzien voor 26 april.

Om de veegronde goed te kunnen laten verlopen, vragen we aan alle Ieperlingen om de parkeerverboden te respecteren. Anders kan de veegmachine zijn werk niet doen. We waarderen uw medewerking.

Volgens de politiewet is elke bewoner verantwoordelijk voor het schoonhouden van de stoep en goot ter hoogte van zijn/haar eigen woning. Daarom veegt de Ieperse groendienst enkel straatgoten, parkeerzones, randen van pleinen, … die langs openbaar domein liggen. De veegmachine neemt zo veel als mogelijk onkruid weg. Daarnaast wordt ook alle vuil uit de goten verwijderd. Daardoor kan het regenwater makkelijker wegstromen en kunnen nieuwe onkruiden zich moeilijker vestigen omdat ze geen grond hebben om in te groeien.


Contactinformatie