Groot Nieuws: Minneke Poes is zwanger

8 januari 2018

Op de nieuwjaarsreceptie voor de Ieperlingen op zondag 7 januari raakte het nieuws bekend: de Ieperse mascotte én opper-reuzin van de Kattenstoet, Minneke Poes, is in verwachting.  Haar echtgenoot, reus Cieper, is reuzeblij en in alle staten. Minneke Poes, die in de loodsen van de Ieperse Technische Dienst woont, is in goede gezondheid maar moet rust houden. De stadsdiensten stellen alles in het werk om haar met de nodige zorg te omringen.

Voor Stad Ieper is dit schitterend nieuws!  Al is er wat bezorgdheid over de uitgerekende datum: zondag 13 mei 2018! Laat dat nu net de dag zijn waarop de Kattenstoet door de Ieperse straten trekt. Het ziet er dus naar uit dat de moederpoes niet aan de stoet zal kunnen deelnemen. Stad Ieper gaat op zoek naar oplossingen maar wil op de eerste plaats wat best is voor Minneke. De Ieperse kittens zullen in de beste omstandigheden geboren worden. Dit heuglijke nieuws staat één van de belangrijkste evenementen in onze stad natuurlijk niet in de weg, integendeel: de komst van de kittens geeft de Kattenstoet extra elan. Ieper is volop met de voorbereidingen van de stoet bezig en vanaf 15  januari start de verkoop van de tribuneplaatsen. Tribuneplaatsen voor de Kattenstoet kopen kan via de website: www.kattenstoet.beJe kan trouwens op deze website àlle informatie over de Kattenstoet 2018 vinden.

Kruis dus nu alvast zondag 13 mei met een grote, rode stift in je gloednieuwe agenda 2018 aan: Kattenstoet in Ieper én de bevalling van Minneke Poes.

 


Contactinformatie