Gezocht: naam voor nieuwe polyvalente ruimte en opvangpunt in de Grachtstraat

26 april 2021
Stad Ieper kocht een ruimte net naast voedeselbedeling 'Op 't Spoor' in de Grachtstraat. Deze frisse locatie is de nieuwe vaste stek voor Speelpunt Kokon met ook een occasionele kinderopvang. Ook welzijnsorganisaties kunnen de ruimte huren. Heb jij een goed idee voor een nieuwe naam?

Gezocht: een nieuwe naam!

Grachtstraat 15 wordt … ? Grachtstraat 15, dat is geen klinkende naam voor deze mooie ontmoetingsruimte.
Heb jij een goed idee? Dien jouw voorstel in voor 20 mei en wie weet win jij een leuke prijs!
Enige voorwaarde: persoonsnamen worden niet goedgekeurd.

Dien jouw voorstel in

 

Speelpunt Kokon: ontmoeting voor kinderen én ouders

Het doel van Speelpunt Kokon is ontmoeting tussen kinderen en ouders onderling stimuleren. Of beter: even wat qualitytime voor ouder én kind. Het is geen kinderopvang, want de ouders blijven aanwezig. Al slaat dit initiatief wel de brug naar échte kinderopvang. 

Wia kan terecht bij Speelpunt Kokon?

  • Iedereen die een kinderwens heeft;
  • iedereen die een kindje verwacht;
  • wie al ouder is van een kind tot en met 4 jaar.

Speelpunt Kokon is er elke woensdagvoormiddag. Via de Facebookpagina blijf je op de hoogte van de activiteiten. In coronatijd moet je een speelmoment reserveren. Het Speelpunt is dus voorlopig niet vrij toegankelijk.

Meer info: liesa.deberdt@ieper.be of bel 0477 16 07 45.

Occasionele kinderopvang

Het opvangpunt is geen crèche waar iedereen wat aan heeft, al is iedereen welkom. Mensen die nood hebben aan voltijdse opvang of ouders die vertrouwd zijn met het systeem van kinderopvang zullen minder snel een beroep doen op deze occasionele opvang. Vooral ouders die les volgen, moeten solliciteren of wie nog niet vertrouwd is met kinderopvang, vindt de weg naar deze kinderopvang.

Dit iniatief is eerder een manier om te wennen aan kinderopvang. Kindjes kunnen er ook maximaal 5 maanden blijven, daarna schuiven ze door naar een reguliere opvang. 

Vragen of info? Mail naar nele.maddens@felies.be of bel 0473 523 420.

Welzijnsorganisaties

Elke voormiddag is er kinderopvang. Andere namiddagen staat deze locatie ten dienste van een aantal vaste gebruikers die een overeenkomst hebben om de locatie te gebruiken, zoals het lokaal dienstencentrum. Op termijn zullen andere welzijnsorganisaties dit kunnen huren.

Voor alle info en reservaties mail je naar liesa.deberdt@ieper.be.