Diva - Theater Froefroe

'Diva' speelt zich af in het 18de-eeuwse Italië. Lange tijd was de kerk de enige werkgever van musici, componisten en zangers. Ze ‘maakte’ de beste koorknapen en castraten voor de hoge stemmen. En toen kwam de opera, muzikaal festijn van de bourgeoisie, de rijken en de koning. Met hun eigen diva’s, vrouwen met de juiste vormen die de castraten van de troon duwden. In die wereld groeien ook de onafscheidelijke en heerlijk arrogante tweelingbroers Angelo en Ricardo Brossi op.

In de jaarlijkse talenten wedstrijd voor koorknapen schittert de jonge Angelo. Hij wist dat hij de beste was. Zijn ouders krijgen een mooie transfersom en hij gaat naar het klooster waar hij een conservatorium opleiding krijgt. Ricardo mag mee. Samen delen de tweelingbroers keiharde discipline, maar ook succes en liefjes. Voor dat laatste worden ze verketterd en ze vluchten naar Parijs. Daar in de opera, worden ze uit elkaar getrokken door gedrevenheid en ambitie. Angelo dumpt zijn broer als componist. Tot dan zong Angelo enkel zijn muziek maar de grote Georg Friederich Händel wil een opera schrijven voor een castraat in opdracht van de Zonnekoning. Angelo waant zich de enige uitverkorene. 

Een verhaal vol van eigenwijze broederliefde, varkens en romantiek onder een deken van hemelse melodieën, zoals alleen Froefroe het kan brengen! Geschikt vanaf 12 jaar. 

Uitvoerder

Het Perron

Wanneer

zo 29 januari 2023 van 18:00 tot 19:15

Waar

Het Perron - Theaterzaal

Fochlaan 1
8900 Ieper

Prijs

€12.00

Ledenprijs: 10 EUR, +55: 10 EUR, Jongeren -18 jaar en studenten - 26 jaar: 8 EUR, Promotieprijs vijfde voorstelling: 0 EUR

Organisatie

Het Perron

Meer info