Ieper krijgt maar liefst 120 Britse touroperators bezoek

10 januari 2020

Ieper krijgt volgende week maar liefst 120 Britse touroperators, reisorganisatoren en autocarbedrijven op bezoek!

In januari 2017 organiseerde Toerisme Ieper samen met 5 Ieperse hotels, en gesteund door Westtoer en Toerisme Vlaanderen, de eerste editie van de “Discovery Tour Ypres & Somme”. Dat was toen een groot succes. Een tweede editie lonkte. En volgende week is het zover.

Van 16 tot 19 januari 2020 worden er bijna 120 vertegenwoordigers van Britse touroperators en autocaristen in Ieper verwacht. Zij vertegenwoordigen samen meer dan 50 verschillende bedrijven. Tijdens deze 4-daagse maken ze kennis met het toeristisch aanbod in Ieper en de frontstreek en is er ook in een dagexcursie naar de Somme (WO1-sites in Noord-Frankrijk) voorzien.

Op het programma staan een kennismaking met het Yper Museum en het In Flanders Fields Museum, een deelname aan de Last Post, een dagexcursie naar de Somme, een kleine toerismebeurs in de kazematten, excursies in de Ieperboog, hotelbezoeken, een galadiner, bezoek aan het Bellewaerde Aquapark en de brouwerij Sint-Bernardus + Bar Bernard in Watou.

De toeristische aanbieders en logiesverstrekkers van Ieper en omgeving willen tonen dat er ook nà 2018 nog volop geïnvesteerd wordt in kwaliteit, service en nieuwe producten. De grote respons bij de Britse touroperators bewijst dat ook zij verder willen met het ‘Battlefield’-product en ze net als in het verleden open staan voor een vruchtbare samenwerking met de aanbieders in ‘Flanders Fields’.